Loading...
ONLINE POPUST 20% NA POJEDINAČNA IZDANJA, 30% NA KOMPLETE
Uslovi korišćenja

Uslovi korišćenja AIDT PIKOM ONLINE PRODAVNICE

čiji je vlasnik »AIDT PIKOM« iz Novog Sada, MBR: 55910936, PIB: 102764824, Šif.del. 5811, Laze Pačua 15, 21000 Novi Sad, Srbija, Tel: +381 63 480-292, E-mail: info@pikom.co.rs (u daljem tekstu »AIDT PIKOM« ) i posetioca ili registrovanog člana sajta (u daljem tekstu »KORISNIK« ), uz potpuno prihvatanje odredbi politike privatnosti AIDT PIKOM ONLINE PRODAVNICE, a pod sledećim uslovima:

Član 1.
Ugovorne strane ovim ugovorom utvrđuju međusobna prava i obaveze u vezi pružanja i korišćenja usluga »AIDT PIKOM« PRODAVNICE, na teritoriji Republike Srbije (u daljem tekstu »DRŽAVA«), web adresa »AIDT PIKOM« PRODAVNICE na teritoriji države Srbije je www.pikom.co.rs

Član 2.
«AIDT PIKOM» između ostalog vrši internet prodaju, komunikaciju i oglašavanje. »KORISNIK» plaća robu u dinarima po važećoj ponudi u koju je “KORISNIK” imao uvid.

Član 3.
»AIDT PIKOM« je obavezna da omogući pristup svojim web alatima koji klijentu omogućavaju da samostalno, na jednostavan i kvalitetan način izvrši kupovinu na »AIDT PIKOM« PRODAVNICI »DRŽAVE«, a u skladu sa mogućnostima i pravilnicima PRODAVNICE koji su sastavni deo ovog ugovora, u skladu sa zakonom.

Član 4.
»AIDT PIKOM« PRODAVNICA se obavezuje da u razumnom roku nakon evidentiranja dogovorenog iznosa za uplatu, «KORISNIKU» isporuči kupljenu robu.

Član 5.
»AIDT PIKOM« se obavezuje da obezbedi tehničku ispravnost i dostupnost »AIDT PIKOM« proizvoda na internetu u dogovorenom izgledu i načinu funkcionisanja, te ukoliko se greške uoče, blagovremeno ih ispravi. »AIDT PIKOM« obezbeđuje tehničku podršku.

Član 6.
«AIDT PIKOM» ima prava da koristi slike i tekstualni materijal koji je dobio od KLIJENTA, u cilju reklamiranja i popularizacije sajta, preko medija (radio, TV, internet) ili štampanih materijala (vizit-kartice, katalozi, plakati, časopisi, novine, brošure itd.)

Član 7.
Proizvodi koje poručite putem Interneta mogu biti isporučeni posredstvom kurirskih službi sa kojima AIDT PIKOM ostvaruje saradnju, a plaćate ih prilikom preuzimanja (gotovinom ili čekovima) ili prilikom poručivanja preko računa ili platnom karticom putem Interneta: DINA, MAESTRO, VISA, VISA ELECTRON, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS.
Prilikom prijema proizvoda koje dostavlja kurirska služba, “KORISNIK” je dužan da sa licima koja dostave proizvod, otpakuje i detaljno vizuelno pregleda isti, da bi se uverio da li postoje fizička oštećenja. Ukoliko postoje fizička oštećenja, “KORISNIK” ima pravo da odbije prijem proizvoda.

Član 8.
«KORISNIK», prilikom zaključivanja ovog ugovora stiče pravo na kupovinu, pri tom je obavezan da dostavi istinite i tačne podatke, predviđene za proces kupovine: naziv firme, adresa firme, e-mail za kontakt, telefon, mobilni i /ili fax, PIB i matični broj. «KORISNIK» snosi odgovornost za istinitost i verodostojnost informacija koje je uneo.

Član 9.
Sa potpisivanjem ovog ugovora «KORISNIK» potvrđuje da ima sve neophodne dokumente i licence predviđene zakonom. «KORISNIK» se obavezuje da će se pridržavati važećih pravnih propisa i pravila vezanih za odredbe zakona o zaštiti ličnih podataka, zakona o informisanju, zakona o autorskim pravima, zakona o elektronskom potpisu, zakona o zaštiti žigova, kao i drugih relevantnih propisa, neće koristiti usluge za svrhu koja je nezakonita, nemoralna ili nije u sagalasnosti sa dobrim poslovnim običajima, javnim poretkom ili pravilima morala.

Član 10.
«KORISNIK» je dužan da drži svoje korisničko ime i lozinku u tajnosti, pre svega da bi se ograničio pristup trećim licima i da neko ne bi neovlašćeno koristio usluge. «KORISNIK» je dalje dužan da odmah informiše davaoca usluga slanjem poruke na njegovu e-mail adresu info@AIDT PIKOMprodavnica.com o svakoj povredi svog korisničkog imena i lozinke (pre svega njegovog bespravnog korišćenja, zloubotrebe ili potencijalne zloubotrebe).

Član 11.
«KORISNIK» je odgovoran za postupke svakog lica koje koristi njegovo korisničko ime ili lozinku. Odgovoran je za bilo koje informacije koje su ostavljene na sajtu »DRŽAVE», a sa njegovog korisničkog naloga.

Član 12.
«KORISNIK» se obavezuje i sagalasan je da:

  • uplatu za tekuću porudžbinu izvrši najkasnije u roku od 7 (sedam) radnih dana od dana prispeća
  • da se slučaju da naruši bilo koja od gore navedenih pravila, izlaže opasnosti od kažnajvanja isključivanjem sa sajta “DRŽAVE”.
  • AIDT PIKOM zadržava pravo da isključi AIDT PIKOM nalog “KORISNIKA” u slučaju povrede propisa ili uslova AIDT PIKOM PRODAVNICE.
Integritet sistema. «KORISNIK» se obavezuje i saglasan je sa tim da:
  • neće ni na koji način a u vezi sa korišćenjem usluga, koristiti ili distribuirati fajlove, koje sadrže viruse, oštećene fajlove ili bilo kakav sličan softver ili programe, koji bi mogli oštetiti rad računarskog sistema davaoca usluge ili bilo kojeg trećeg lica;
  • neće se uplitati ili na bilo koji način ugroziti mreže koje ga povezuju sa uslugama;
  • neće koristiti nikakve uredjaje, softver ili program, ili uz pomoć drugih sredstava neće da proba da se upliće i poremeti redovni rad sajta, usluge i/ili bilo kakve transakcije, koju ovaj sajt nudi;
  • neće uraditi ništa što bi prouzrokovalo bezrazložno ili neprimereno veliki teret sistemu davaoca usluge.
Klijent se obavezuje i saglasan je sa tim da:
  • prilikom korišćenja usluga koristi samo sredstva tehničkog pristupa i kretanja po sajtu i u sistemu AIDT PIKOM koje mu omogućava davalac usluge, ili koje je patentirala kompanija davaoca usluge;
  • u bilo kom slučaju neće koristiti nikakvo automatizovano sredstvo (npr. agenti, roboti, skripte ili spideri).

Član 13.
Plaćanje proizvoda «AIDT PIKOM» PRODAVNICE se vrše preko bankovnog računa firme AIDT PIKOM DOO.

Član 14.
Ovaj ugovor stupa na snagu njegovim prihvatanjem prilikom registracije na "AIDT PIKOM" PRODAVNICU. Pravo izmene ovog ugovora u celini ili pojedinih njegovih delova zadržava “AIDT PIKOM”. Svi mogući nesporazumi, za vreme važenja ovog Ugovora, strane će rešavati uzajamnom saglasnošću, a ukoliko to nije moguće nadležan je sud u Novom Sadu.

Član 15.
Ugovor su ugovorne strane pročitale i u svemu ga prihvataju kao svoju slobodno izraženu volju.

Rok isporuke

Nakon potvrde, Vaša porudžbina ulazi u status obrade u kojoj se utvrđuje da li je traženi artikal dostupan. Nakon obrade porudžbine, na Vašu e-mail adresu stići će obaveštenje o statusu porudžbine. PAKET SE SALJE ISTOG RADNOG DANA ZA PAKETE PORUČENE DO 12h, ILI NAREDNOG RADNOG DANA ZA PAKETE PORUČENE POSLE 12h. DOSTAVA SE VRŠI NA TERITORIJI CENTRALNE SRBIJE I VOJVODINE BRZOM POŠTOM D EXPRESS. POŠTARINU ZA PORUDŽBINU PREKO 2500 DINARA PLAĆA PIKOM. IZNOS POŠTARINE BRZOM POŠTOM ZA PAKETE ISPOD 2500 DIN JE 250 DINARA.
AIDT PIKOM D.O.O. zadržava pravo da odustane od isporuke robe po porudžbenici iz tehničkih razloga.

Preuzimanje pošiljke

Kuriri Daily Express-a (eksterna firma koja vrši dostavu robe za AIDT PIKOM online prodavnicu), pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-18h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite, pozivom na broj +381 63 480-292. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru adresnicu. Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva navrata. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbenice i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka nam se vraća.

Reklamacija preuzetih proizvoda

Zakonski rok za reklamaciju na preuzete proizvode je 15 (petnaest) dana od dana preuzimanja robe.
U slučaju reklamacije možete nam se obratiti putem online formulara ili pozivom na broj +381 63 480-292.

Cena isporuke

POŠTARINU ZA PORUDŽBINU PREKO 2500 DINARA PLAĆA PIKOM. IZNOS POŠTARINE BRZOM POŠTOM ZA PAKETE ISPOD 2500 DIN JE 250 DINARA.

U slučaju dodatnih pitanja možete nam se obratiti putem online formulara ili pozivom na broj +381 63 480-292.

Plaćanje karticama

Plaćanje proizvoda na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti na jedan od sledećih načina: platnim karticama - VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa AllSecure doo i UNICREDIT BANKOM i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko AllSecure Paymet Gateway-a, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.

Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je porudžbina odobrena i ulazi u dalji proces pripreme za isporuku. Iznos će biti rezervisan na vašoj kartici (računu) i neće Vam biti raspoloživ za drugu namenu.

Transkacija će biti kompletirana i iznos skinut sa vašeg računa tek kada su proizvodi pripremljeni za transport i predati kurirskoj službi. U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše porudžbine, ta porudžbenica će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana, novac rezervisane na Vašem računu se oslobadjaju i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu porudžbinu, i izvršiti plaćanje vezano za njih.

Proverite kod banke koja je karticu izdala da li Vaša kartica podržava plaćanje preko Interneta.

Izjava o konverzijama - Sva plaćanja će biti obavljenima u dinarima (RSD). Ukoliko se plaća platnim karticama inostranih Banaka izdavalaca, dinarski iznos transakcije će biti konvertovan u settlement valutu Banke (EUR) prema kursu Narodne Banke Srbije. Pri zaduživanju Vase platne kartice, već konvertovan iznos će se konvertovati u Vasu lokalnu valutu, prema kursu koji primenjuju operatori platnih kartica.

U slučaju dodatnih pitanja možete nam se obratiti putem online formulara ili pozivom na +381 63 480-292

Želimo vam uspešnu kupovinu.